Enflasyon ile ilgili (VUK 563 tebliğ)

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 2 gün önce çiğdem tarafından güncellenmiştir.
    Yönetici
      Sayın Kullanıcılarımız,

Bugün çıkan VUK 563 tebliğ gereği,

Altın / Döviz firmaları  2023 brüt satışları 50.000.000 TL (Elli Milyon ₺) üzerinde olan firmalar hariç Enflasyon düzelmesini yapmayacaklardır.

Eğer geçici beyanname verildiyse düzeltme beyannamesi vermeleri gerekir.

Konu ile ilgili Yardım için   Enflasyon_Donem.pdf (orka.com.tr)   dokümanımızı inceleyebilirsiniz.

0
      0
    5 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
    • Cevaplar
      Filiz Şafak
      Katılımcı
        50 milyon altı firmalarda yapmış olduğumuz  ED kayıtlarının  ters yevmiye kaydı nasıl yapılacak

teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim

0
        0
        Yeşim KIZILTOPRAK
        Moderatör
          Merhaba,

Enflasyon muhasebe ekranında ikinci dönem içerisinde sağ tuş Muh.Fişini Kaydet (Ters) seçeneği ile ters fişinizi otomatik oluşturabilirsiniz.

Kolay Gelsin.

İyi Çalışmalar.

0
          0
          Murat Öztürk
          Katılımcı
            30.06.2024 Enflasyon Kayıtlarına 01.07.2024 Tarihinde ters kayıt fişi oluşturduk.

Bu Ters kayıt fişini nasıl iptal edebiliriz.

(30.06.2024 Enflasyon kayıtları aynen kalacak şekilde)

0
            0
            Yeşim KIZILTOPRAK
            Moderatör
              Merhaba,

E-defter firmada mı bu işlemi yapmak istiyorsunuz? Temmuz ayı e defteri gönderdiniz mi?

Kolay Gelsin.

0
              0
              çiğdem
              Katılımcı
                Merhaba , 2 dönem enflasyon muhasebesi düzeltmesi zarar farkı 22250,56 idi düzeltme yaparken bu tutarı kkeg sutununa yazdım ve düzeltme beyanını verdim.( İşletme bilanço hesabı defter tutuyorum.) 3. dönem geçici beyanında orkada beyannameyi açınca ENF büyüteçli satırın zarar kısmında 48000 küsur görünüyor.Bu tutarın ne olduğunu anlamadım.Ben şimdi 3. dönem geçici beyanda 2. dönemdeki 22250,56 olan tutarımı yine kkeg ye yazıcam yoksa bu 48000 olan tutarımı.? Yardımcı olacak üstadım varsa sevinirim.
                0
                0
              5 yanıt görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
              • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.